Salı

AHMET ÜMİT * AŞK KÖPEKLİKTİR

Okuduğum ilk Ahmet Ümit kitabıdır "Aşk Köpekliktir". Ümit'in ismi, her kitapçıya gidişimde veya arkadaş sohbetlerinde bir kez gözüme-kulağıma çarpardı, ancak nedense kitapları çekici gelmemişti bana. Blog sayesinde "bir deneyeyim" dediğim yazarlardan biri oldu, çok iyi oldu çok da güzel oldu.

Sonu hüsranla sonuçlanan platonik aşkların, etnik farklılıkların ayırdığı imkansız aşıkların, aşkın varlığıyla mutlu olan ve bunu kimseyle paylaşma ihtiyacı duymayanların, aşk yüzünden katil olanların, katil edenlerin, kıskançlıktan cinnet geçirenlerin, aşkının her hareketine bir anlam katan masum delikanlıların hikayelerini anlatıyor Ahmet Ümit.

O kadar sınırda bir duygu ki aşk, aptallaştırıyor, kolay kandırıyor, sinirlendiriyor, üzüyor, depresyona sokuyor, belki intiharın eşiğine bile getiriyor, çünkü aşk varken mantık kayboluyor. Ahmet Ümit de aşk yüzünden mantığın kaybolduğu en uç anları yazmış hikayelerinde. 

Bir kere aşıksan, hayatta yapmam dediklerini yapmaya başlarsın, ideallerin, planların, hepsi yok olur, kendin olmaktan çıkar, aşık olduğun insanın hayallerindeki kadına/adama dönüşmeye çalışırsın, sırf onu memnun etmek için her gün kendinden bir parçayı feda edersin, ve sonunda sahibinin gözünün içine bakan bir köpeğe dönüşürsün.

Aranızda Ahmet Ümit okumayan yoktur ve ben yine sona kalmışımdır muhtemelen ama, okumayanlar açısından, aşkın farklı hallerini keşfetmek isteyen özellikle kadın okuyucular için bir yaz günü bu kısa hikayeler çok güzel yoldaş olacaktır diye düşünüyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder