Cuma

KATHY LETTE * KOCANIZI NASIL ÖLDÜRÜRSÜNÜZ?

Dikkat çekici bir isim, değil mi? Zaten kitabı alma nedenim de konusu falan değil, sadece adıydı. Niyetim evde eşimin görebileceği bir yere koyup şaşırtıp güldürmekti. İşe yaradı, esprisini yaptık, kitapla işimiz bitti, okumadan koydum kenara. Aradan baya zaman geçti, çerez bir kitap okuyayım, eğlendirsin ama yormasın diye bakınırken okumaya karar verdim. 

Konuya gelirsek, okul yıllarından beri çok yakın arkadaş olan üç kadının (Cassie, Hannah ve Jasmine) evlilik hayatlarında olup bitenler diye özetleyebiliriz. Öğretmen olan Cassie, veteriner kocası ve iki çocuğuyla sürekli bir koşuşturma içinde olan orta halli bir kadın. Hannah bir ressamla evli ve kendisi de "tasarım divası", çocuk sahibi olma fikrine tamamen karşı. Jasmine ise dünyaca ünlü bir doktor olan kocası ve oğluyla ultra lüks bir hayat yaşıyor. 

Jasmine kocasını öldürmek suçundan tutuklanınca Cassie'den avukatına yaşadıklarının bir numaralı tanığı olarak herşeyi anlatmasını istiyor. Cassie de üç arkadaşın evliliklerini ve dostluklarını çatır çatır anlatmaya başlıyor. Eşlerinin ihanetlerini, dolandırıcılıklarını, aslında karakterlerden hiçbirinin birbirine karşı dürüst olmadığını öğreniyoruz okudukça.

Ben Sex & The City ya da ona benzer şeyleri sevmem, kendini kaptırırcasına sevenleri de sevmem. "Biraz Carrie gibiyim ama bazen Samanthalaştığım da olur" benzeri cümle kuranı çok net terlikle kovalarım. Kitabı da sevmemenin nedenlerinden biri bu. İkinci neden, olgun yaşa gelmiş kadınların birarada oldukları zaman sohbetlerinin 80%'inin cinsellik üzerine olduğuna inanmak istemiyorum, en azından bizim yaşayışımızda böyle bir şey yok (yoktur umarım). Üçüncü neden ise, evlilik dünyanın en kötü şeyiymiş, bütün erkekler düşüncesiz, sadakatsiz, yalancıymış gibi bir düşüncenin saf ve temiz duygular taşıyan okuyuculara empoze edilmesinin mantıklı olmadığı fikrini savunuyor olmam.

Eğer benimle benzer rahatsızlıklar taşıyorsanız kitabı okumakla uğraşmayın derim, durup dururken keyfiniz kaçmasın. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder