Pazar

HANDE ÖZCAN * CORPUS

Twitter'da bir ara en sık rastladığım kitap isimlerden biriydi "Corpus". Okuyan herkes bayılmış, herkes yorum yapıyordu, öyle olunca insan ister istemez merak ediyor nedir bu diye.

Romanı kitapçıda elime alıp arka kapağını okurken farkettim ki içinde bir CD var. Kitabın sonu bu CD'de film olarak okuyucuya sunulmuş, bu da daha okumadan hayran olmamın nedenidir.

Türk babanın ve İrlandalı annenin kızı olan Leyla, annesinin onları terketmesiyle birlikte babasıyla birlikte İngiltere'ye yerleşmiş. Bu güzeller güzeli genç kızın içi de dışı kadar güzel, en büyük merakı müzik, müziksiz yaşayamaz, ruhuna hitap eden her şarkıyı dil-tür ayırımı yapmaksızın dinler, koleksiyonuna katar.

Özgecan, İstanbul'da bir ciğercinin kızı, mutaassıp bir ailede büyümüş, kariyer konusunda hırsları olan, çalışkan, dobra, keskin uçları olan bir kız. Dil öğrenmek için İngiltere'ye yerleşir, burada komşu kızı Leyla'yla tanışır, ayrılmaz ikili olurlar.

Efe, en yakın arkadaşını kaybetmiş, bunalıma girmiş, hava değişikliği için annesiyle arkadaş olan Leyla'nın üvey annesi Zuhal'in yanına İngiltere'ye gönderilmiş temiz kalpli bir çocuk.

Yaman, Efe'nin babası, zeki, kültürlü, duygusal bir adam.

Hikaye temelde Leyla'nın ama genelde bu ana karakterlerin etrafında dönüyor. Mutlu-mutsuz anlarını, yaşadıkları aşkları, aşk için bencilce ya da cömertçe yaptıkları doğruları ve yanlışları takip ediyoruz okurken. 

Romanın bir özelliği her bölümün başında vücudun bir organının illustrasyonlar eşliğinde tanıtılması. Her bir organ farklı bir duyguyu barındırıyor ve kurguda etken bir rol oynuyor. Aynı zamanda hikaye tema müzikleriyle dolu, okurken bir yandan şarkıları da bulup dinlemek hikayenin daha çok içine girmeyi sağlıyor.

Romantik hikayeleri ya da aşk romanlarını sevemiyorum ancak, "Corpus"ta şöyle birşey var, o da gündelik yaşamın içinde bu yukarıda kısaca özetlediğim karakterlerin masalsı duruşlar sergilemesi ve dünyaya olaylara birçoğumuzdan farklı gözlerle bakıyor olmaları, farklı anlamlar kazandırmaları.

İçimden bir ses yakın gelecekte "Corpus"un yapımcıların dikkatinden kaçmayacağını ve TV dizisi olarak uyarlanacağını söylüyor. Hikayeye sadık kalındığı sürece kadın izleyicinin hayranlığını kazanacağından da hiç şüphem yok açıkçası.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder