Pazartesi

FRED VARGAS * MAVİ ÇEMBERLİ ADAM

Yazdığı polisiye romanlarla bir çok ödüle layık görülmüş olan Fransız yazar Fred Vargas, aslında bir tarihçi ve arkeolog. Romanları çoğunlukla seri ve "Mavi Çemberli Adam" da Vargas'ın Komiser Adamsberg serisine ait.

Kendine has yöntemleriyle yakaladığı suçlular sayesinde kariyerinde büyük sıçrama yapmış, Paris'e komiser olarak atanmış Adamsberg'ün dikkatini bir süredir Paris sokaklarında kaldırımlara mavi tebeşirle çemberler çizen ve kim olduğuna dair kimsenin hiçbirşey bilmediği esrarengiz bir adam çekiyor. Çemberin tam ortasında hep bir obje var. Gazoz kapağı, mum, çanta, pil, anahtarlık gibi. Adamsberg bir yandan bu çemberli adamın psikolojisini anlamaya çalışırken, bir yandan da sabırla bir gece çemberlerden birinin içinde bulacağı cesedi beklemeye başlıyor.

Bu kitabı süpermarketten -Promosyon 2TL- yazan bir sepetten aldım. Adı enteresan geldi o an. Yazarı hakkında kitabı okumaya başlamadan önce hiçbir bilgim yoktu, seriden haberim yoktu ki polisiyeler kütüphanemde çok yer kaplamıyorlar zaten. 

Konusu ilginç, Adamsberg ve yöntemleri dikkat çekici, ama okuduğumda sanki televizyonda denk geldiğim, ilk bölümü mü sezon ortası mı hatta kaç sezon hiç bilmediğim polisiye bir diziyi izlemişim gibi hissettim. Serinin tamamını okumam gerek, o zaman uzun uzun yorumlayabilirim sanırım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder